Uren berekenen

1) HS Calculatie biedt de unieke mogelijkheid om per regel materiaal ook verbindingen en bewerkingen in te vullen en vervolgens wordt het aantal werkplaatsuren en montagedagen berekend. Het is ingebouwd op basis van een publicatie van Bouwen met Staal (nadere info). Dit is het popup-scherm dat naar voren komt per regel materiaalinvoer. Als het niet gebruikt wordt kan deze pop-up uitgeschakeld worden.

2) Er kunnen tijden per pos ingevuld worden.

3) Het totaal aantal uren inschatten kan natuurlijk ook, dat kan op het tabblad “Calculatieprijs opstellen”. Hier kunnen alle kostensoorten ingevuld worden om tot de gehele calculatieprijs te maken.

Bij de voorkeursinstellingen kan de lijst met gewenste kostensoorten opgesteld worden. Deze bestaat in het algemeen uit een regel met de totale materiaalkosten en regels met diverse soorten loonkosten en werk door derden. De kostensoorten worden een voor een gevraagd zodat er niets vergeten wordt.

In het volgende voorbeeld zijn enkele kostensoorten ingevuld met fictieve bedragen en vervolgens is “Calculatieprijs” gekozen.