Is de materiaalbehandeling invoeren eenvoudig?

Ja dat wordt bij elke regel materiaalinvoer gevraagd en kan met Enter aangehaald worden van de vorige regel. Het kan ook in één keer gewijzigd worden voor enkele of alle regels.

Kan ik materiaal toevoegen?

Naast de meegeleverde materiaalgroepen als balkstaal, stafstaal, buizen, platen enz. kunt u zelf een onbeperkt aantal artikelbestanden aanmaken als materiaalgroepen. Hier kunt u een artikel uit kiezen tijdens een calculatie met code A, bijvoorbeeld een lasbocht uit het artikelbestand met lasbochten.
De artikelbestanden die al meegeleverd worden zijn rvs hoekprofiel, plat, rond en kokerbuis en verzinkte en roestvrijstalen bouten, moeren en sluitringen.

Onder welke Windows-versies werkt het?

Windows 7 t/m Windows 10.

Werkt het ook in een netwerk?

Als u een bedrijfsnetwerk heeft dan moet HS Calculatie op de computer van elke werkplek geïnstalleerd worden en niet op de server. De calculaties die ermee gemaakt worden kunnen wel op de server gezet worden zodat iedereen er bij kan.

Mijn staalleverancier staat er niet bij vermeld

Komen de materiaalprijzen van uw staalleverancier dan misschien grotendeels overeen met de materiaalprijzen van een staalleverancier uit deze lijst zodat u de corresponderende staalleverancier kunt kiezen?
Zo niet, dan kan er een materiaallijst voor u gemaakt worden met materiaalprijzen die voor u gelden van uw staalleverancier, eventueel nettoprijzen. Zie hiervoor onderaan op deze website.

Hoe installeer ik een update?

U krijgt een email wanneer er een update van een materiaalbestand is of van HS Calculatie zelf. Het is vervolgens eenvoudig van de website van Hillebrand Software te installeren.

Zijn er opties bij te koop?

De optie “Zaagoptimalisering (oftewel Lengte-optimalisering)” is een optie die erbij gekocht kan worden. Niet elke klant rekent veel aan hoeveel handelslengtes er nodig zijn. In de standaardversie zit de lijst met totale lengtes en daarvan kan het aantal handelslengtes ingeschat worden.

Is het te koppelen?

De berekeningen uit het Printmenu zijn te exporteren als tekstbestand of afbeelding of pdf-bestand als er een pdf-reader op de computer geïnstalleerd is.

Kan ik een soort elementen-bibliotheek aanmaken?

  1. Er kan nu met versie 7 een materiaalkeuzelijst opgeslagen worden onder de naam van het element in een aparte bestandsmap die als bibliotheek dient.
  2. Er kan een materiaalbestand opgeslagen worden onder de naam van het element in een aparte bestandsmap die als bibliotheek dient. Elke keer dat u met een calculatie begint, geeft u deze direct een bestandsnaam (een herinnering kan ingesteld worden bij Voorkeursinstellingen) en voegt u een element toe uit de Bibliotheekmap d.m.v. rechtsboven ‘Bestand’ te kiezen en ‘Calculatie toevoegen’.

Kan het ook op een tweede computer of werkstation geïnstalleerd worden?

Voor een tweede computer kan een tweede licentie gekocht worden, voor de helft van de prijs. En een derde en volgende licentie is een kwart van de prijs.