maar calculeren wil ik met dit programma! Dat is geen probleem want dan vult u een of meerdere totaalprijzen in het ERP-systeem in. En in het ERP-systeem kan een calculatie geselecteerd worden in de Windows Verkenner en HS Calculatie start er mee op.

Na een aanvraag moet het soms gewijzigd worden. Een calculatiebestand kan dan geopend worden om een behandeling in één keer in een andere behandeling te wijzigen.

Ja u kunt zelf een onbeperkt aantal artikelbestanden aanmaken als dat nodig is. Tijdens een calculatie gebruikt u dan code A om bijvoorbeeld een lasbocht uit het zelfgemaakte artikelbestand met lasbochten te kiezen.
Er zijn al enkele artikelbestanden aangemaakt die gedownload kunnen worden: Rvs hoekprofiel, plat, rond en kokerbuis en bevestigingsartikelen: Verzinkte en roestvrijstalen bouten, moeren en sluitringen.

Windows 7 t/m alle versies van Windows 10.

Als u een bedrijfsnetwerk heeft dan moet HS Calculatie op de computer van elke werkplek geïnstalleerd worden en niet op de server. De calculaties die ermee gemaakt worden (en evt. CAD-uitvoerbestanden en zelfgemaakte artikelbestanden) kunnen wel op de server gezet worden zodat iedereen er bij kan .

De optie “Zaagoptimalisering (oftewel Lengte-optimalisering)” is een optie die er bijgekocht kan worden. Het is alleen nodig voor degenen die vaak uitrekenen welke handelslengtes er nodig zijn voor een calculatiebestand.

  1. Er kan een materiaalkeuzelijst opgeslagen worden onder de naam van het element in een Bibliotheekmap.
  2. Er kan een calculatie gemaakt en opgeslagen worden onder de naam van het element in een aparte Bibliotheekmap. Elke keer dat u daaruit de calculatie (het element) opent, geeft u het direct een andere bestandsnaam (een herinnering kan ingesteld worden bij Voorkeursinstellingen) en voegt u een andere calculatie (element) uit de Bibliotheekmap toe d.m.v. rechtsboven “Bestand > Calculatie toevoegen” te kiezen.

De berekeningen uit het Printmenu zijn te exporteren als tekstbestand, afbeelding of pdf-bestand als er een pdf-creator op de computer geïnstalleerd is.

U krijgt een email wanneer er een update van een materiaalbestand is of van HS Calculatie zelf. Het is vervolgens eenvoudig van de website van Hillebrand Software te installeren na het inloggen rechtsboven.

Een artistieke weergave van een computerchip.

Die is twee werkdagen.