Kan ik het eerst uitproberen?

Ja, daar is een website voor gemaakt, het is https://calculatieprogramma.azurewebsites.net/

Is de materiaalbehandeling invoeren eenvoudig?

Ja dat wordt bij elke regel materiaal invoeren gevraagd en kan met Enter aangehaald worden van de vorige regel. Het kan per regel verschillen en kan ook in één keer gewijzigd worden voor de gehele calculatie of een gedeelte ervan.

Kan ik een soort elementen-bibliotheek aanmaken?

U kunt een onbeperkt aantal bestandjes aanmaken met regels materiaal er in met behandeling, welke later als elementen moeten dienen. Deze slaat u op onder de naam van het element in een aparte bestandsmap die dient als bibliotheek. Elke keer dat u met een calculatie begint, geeft u deze direct een bestandsnaam (een herinnering kan ingesteld worden bij Opties) en voegt u een element toe uit de Bibliotheekmap d.m.v. rechtsboven ‘Bestand’ te kiezen en ‘Calculatie toevoegen’. De aantallen, lengtes en alles is te wijzigen.

Kan ik materialen toevoegen?

Naast de meegeleverde materiaalgroepen als balkstaal, stafstaal, buizen, platen enz. kunt u zelf een onbeperkt aantal artikelbestanden aanmaken als materiaalgroepen. Hier kunt u een artikel uit kiezen tijdens een calculatie, bijvoorbeeld een lasbocht uit het artikelbestand met lasbochten.
De artikelbestanden die al meegeleverd worden zijn verzinkte en roestvrijstalen bouten, moeren en sluitringen.

Onder welke Windows-versies werkt het?

Windows XP t/m Windows 10.

Werkt het ook in een netwerk?

Als u een bedrijfsnetwerk heeft dan moet HS Calculatie op de computer van elk werkstation geïnstalleerd worden. De calculaties die ermee gemaakt worden kunnen op de server gezet worden zodat iedereen er bij kan.

Mijn staalleverancier staat er niet bij vermeld

Komen de materiaalprijzen van uw staalleverancier misschien overeen met de materiaalprijzen van een staalleverancier uit deze lijst zodat u de corresponderende staalleverancier kunt kiezen?
Zo niet, dan kan er een materiaallijst voor u gemaakt worden met materiaalprijzen die voor u gelden, van uw staalleverancier, zie hiervoor onderaan op deze website.

Hoe installeer ik een update?

U krijgt een email wanneer er een update van een materiaalbestand is of van HS Calculatie zelf. Het is vervolgens eenvoudig van de website van Hillebrand Software te installeren.

Worden de opties er standaard bijgeleverd?

De opties “CAD-uitvoerbestanden inlezen” en “Zaagoptimalisering (oftewel Lengte-optimalisering)” zijn opties die erbij gekocht kunnen worden. Want niet ieder staalverwerkend bedrijf maakt er gebruik van.

In de standaardversie zitten wel de lijsten zonder prijzen waarop de materialen bij elkaar gesorteerd worden en de totale lengtes ervan. Ook de uren berekenen zit in de standaardversie.

Is het te koppelen?

Er kwamen vragen binnen of de materiaalbibliotheken van HS Calculatie ingelezen kunnen worden in een ander softwarepakket.

Maar er zit veel tijd en kennis in het maken zoals het nu is en het bijhouden ervan en daarom zijn de materiaalbibliotheken beveiligd en kunnen niet door een ander bedrijf gebruikt worden.

Een berekening is wel eenvoudig te exporteren naar een pdf-bestand met Nitro PDF als dat nodig is, bijvoorbeeld voor een emailbijlage. En een calculatie is te kopiëren en plakken in Microsoft Word. Dit geldt voor elk onderdeel uit het Printmenu.

Kan het ook op een tweede computer of werkstation geïnstalleerd worden?

Ja dat kan. Het is wel zo dat HS Calculatie per computer beveiligd wordt tegen kopiëren. Voor een tweede computer kan een tweede licentie gekocht worden, voor de helft van de prijs. En een derde en volgende licentie is een kwart van de prijs.

Wat is de levertijd?

De levertijd is ongeveer drie werkdagen, het wordt per post verzonden.