Er zijn zes video’s te bekijken van extra functies die vanaf eind 2019 aan HS Calculatie zijn toegevoegd (zonder gesproken uitleg). Klik op een knop en dan wordt de video getoond op een nieuw tabblad. Als de video afspeelt kan d.m.v. de rechtermuisknop Volledig scherm gekozen worden. De video wordt wel eens gepauzeerd zodat u het op het gemak kunt bekijken.

 • 10-09-2020: Er zijn twee video’s van deel vier van de lasprijsberekening te bekijken, elke video toont er weer andere aspecten van. De eerste duurt ongeveer elf en de tweede acht minuten.

  In de voorcalculatie wordt nu op de beste en eenvoudigste manier de lasprijs berekend van alle hoeklassen die op de tekening staan (ook bij het importeren van materiaallijsten uit tekstbestanden). De prijs van de lastijd, het lasdraad en beschermgas wordt bij elkaar opgeteld. Er kan uit drie lasprocessen met elk drie lassnelheden gekozen worden. En als de lassen met één draaddiameter gelast kunnen worden wordt de lasprijs veelal voordeliger.
  Zou u HS Calculatie alleen willen aanschaffen voor het voorcalculeren van de prijzen van hoeklassen is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuiklassen wordt in deel vijf toegevoegd.

 • 27-01-2020:

  (1 min. 40 sec.)

 • 19-12-2019:

  (1 min.)

 • 14-12-2019:

  (2 min. 42 sec.)
 • 11-12-2019:

  (2 min. 15 sec.)
  Eerst een materiaalkeuzelijst vullen zou de voorbereiding kunnen zijn van materiaal uittrekken.

Zou op uw computer HS Calculatie op beeldscherm 1 getoond worden en de tekening op beeldscherm 2, dan gaat het werken met de extra functies uit de laatste twee video’s nog prettiger.