HS Calculatie versie 7.8 t.o.v. de oude versie 5.7

Hieronder vindt u een opsomming van de belangrijkste wijzigingen en toevoegingen.

14 oktober 2020: Hillebrand Software heeft een nieuw bedrijfslogo, het is een artistieke weergave van een computerchip:

Er is voor een nieuw en modern pictogram gekozen voor HS Calculatie, o.a. op het bureaublad:

Na het opstarten wordt het nieuwe uiterlijk weergegeven. Er is een nieuw kleurenschema in gebruik, maar het oude kan ook nog gekozen worden. En u kunt uw eigen kleurenschema maken.

Er zijn nieuwe functies bijgekomen, de laatste is de lasprijsberekening. Lees er alles over door hierboven te kiezen Product > Lasprijs berekenen.

Er kunnen Tekla materiaallijsten en zaaglijsten ingelezen worden, dat zijn tekstbestanden met een .xsr extensie. Lees er alles over door hierboven te kiezen Product > Stuklijsten inlezen

Een andere nieuwe functie is dat er in één keer materiaal uit een calculatie gewijzigd kan worden, bijvoorbeeld na een offerte van een staalleverancier:

De lettergrootte van de invoervelden is verkleind en daardoor wordt het beter getoond op een volledig beeldscherm. Er worden vier regels met materiaal extra getoond.

Bij het tonen van een berekening op het beeldscherm kan er verticaal gescrold woren.

Wat met “Opties” aangeduid werd zijn nu “Voorkeursinstellingen” en het is beter georganiseerd:

De handleiding is uitgebreid en er is een index toegevoegd. Als bij Kwaliteit per ongeluk iets ingevoerd wordt, kan met de knop Esc ‘ontsnapt worden’. Het inlezen van een eerder gemaakte calculatie en het wijzigen van een regel materiaal e.d. gaat nu snel. En er zijn meer verbeteringen aangebracht en zaken toegevoegd in versie 7.8, t.o.v. de oude versie 5.7.

HS Calculatie is nu bijvoorbeeld ook voorzien van certificaat, waardoor het duidelijk is dat de software van Hillebrand Software afkomstig is. En er wordt een nieuw installatieprogramma gebruikt dat het certificaat ook gebruikt. En door het hiermee op een betere manier te installeren wordt aan alle Microsoft voorwaarden voldaan.

Degenen met versie 5.7 kunnen tegen een aantrekkelijke prijs updaten. Eerder gemaakte calculaties en artikelbestanden kunnen worden ingelezen.