Van bestektekeningen en werktekeningen

Een stuklijst kan automatisch ingelezen worden in HS Calculatie, want een tekenprogramma kan er een tekstbestandje van uitvoeren, bijvoorbeeld .txt, .rtf of .xsr (Tekla Structures). Zou dit van bestektekeningen bij aanvragen meegeleverd kunnen worden dan is dat heel erg handig. Hieronder kunt u er een demonstratievideo van bekijken, deze is zonder geluid. Tijdens het afspelen kunt u er op dubbelklikken voor tonen op volledig beeldscherm.

Bestektekeningen kunnen als pdf-bestanden aangeleverd worden en zijn dan met de eenvoudige pdf-reader SumatraPDF al in te lezen. Met een andere pdf-reader kan een lengte waar geen maat bij staat opgemeten worden en naar het invoerveld “Lengte” in HS Calculatie overgezet worden als u dat wilt.

Handmatig uittrekken kan natuurlijk gewoon door een regel materiaal van de tekening in te voeren met aantal, lengte, behandeling e.d. Maar als u wilt kunt u het in twee stappen doen:
1) Eerst al het verschillend materiaal in een materiaalkeuzelijst zetten
2) Daarna daar uit kiezen en het aantal, lengte, behandeling e.d. toevoegen. Hieronder staat er een voorbeeld van: De IPE 300 wordt er uit gekozen en daarna wordt 1 zijde verstek gekozen. Of kijk naar een demonstratievideo hiervan. Deze is zonder geluid en tijdens het afspelen kunt u er op dubbelklikken voor tonen op volledig beeldscherm.