Stuklijsten

Bestektekeningen

Met versie 7 kan het materiaal dat op de bestektekening voorkomt eerst in een materiaalkeuzelijst gezet worden. Het kan tijdens het uittrekken aangeklikt worden om het aantal en lengte e.d. toe te voegen. Hier ziet u er een schermafdruk van. Het is de materiaalkeuzelijst in actie met het materiaal van de bestektekening waaruit gekozen wordt. Het materiaal is er eerst in gezet met materiaalcodes 200, 220, h30x3, h45x6, 300i, kk40x5 en s300x10. De lasbocht werd met code A gekozen uit een artikelgroep. Het is een voorbeeldinvoer.


En als een bestektekening in een pdf-reader staat en er wordt een lengte in de pdf-reader gemeten, dan kan deze automatisch naar HS Calculatie overgezet worden in het invulveld “Lengte” hierboven.

Werktekeningen

Een stuklijst van werktekening kan automatisch ingelezen worden want een tekenprogramma kan een tekstbestandje (.txt en .rtf) of Excel-bestandje van de stuklijst uitvoeren. Het is mogelijk dat het per emailbijlage van een tekenbureau afkomstig is of dat het van een eigen tekenprogramma afkomstig is. HS Calculatie kan het van verschillende tekenprogramma’s automatisch inlezen.